خمیر باقلوا

اگر اهل آشپزی باشید و به هنر شیرینی پزی علاقه داشته باشید، احتمالاً تمایل دارید برای یکبار هم که شده باقلوای خانگی درست کنید.

خمیر باقلوا

ترکیبات اصلی خمیر باقلوا را آرد، گندم، نمک، روغن و آب تشکیل میدهد اما طعم بی نظیر آن پس از پخته شدن، آنقدر دلچسب است که باقلوا را در ردیف لاکچری ترین شیرینی ها برای مجالس رسمی قرار داده است. خاستگاه اصلی باقلوا به طور دقیق مشخص نیست، اما به دلیل طرفدارانی که در کشورهای مختلف دارد، در حال حاضر علاوه بر ایران در کشورهای ترکیه، آدربایجان، یونان، روسیه و قبرس نیز پخت میشود. باقوا شکل های مختلفی همچون لوزی، مربعی، رول، گرد و مستطیلی دارد و معروف ترین طعم های آن پسته ای، بادامی، نارگیلی و کاراملی هستند.

 

طرز پخت خمیر باقلوا هومینا

برای پخت باقلوا لازم است ابتدا مواد اولیه زیر را تهیه نمایید و سپس مراحل زیر را یک به یک بپیمایید:

مواد لازم:

خمیر باقلوای آماده هومینا: یک بسته
مواد میانی
مغز پسته : 225 گرم
مغز گردو : 225 گرم
دارچین :1 قاشق چایخوری
شکر : 1/4 پیمانه
کره : 50 گرم برای چرب کردن
مواد لازم برای شهد
شکر : 250 گرم
آب : یک پیمانه
عسل : 90گرم

 

طرز تهیه باقلوا

ابتدا فر را روی دمای 175 درجه سانتی گراد روشن کنید تا برای پخت باقلوا گرم شود. سپس پسته و گردو را با غذاساز و گوشت کوب برقی خرد کنید. این کار را میتوانید به صورت دستی هم انجام بدهید. بهتر است مقداری از پسته وگردو را برای تزئین روی باقلوا نگهدارید و باقی مواد را با دارچین و هل و شکر در یک ظرف جداگانه مخلوط نمایید.

کره را روی دمای ملایم ذوب کنید تا برای چرب کردن آماده باشد. همچنین با قلموی آشپزی کف سینی فر را کمی چرب کنید تا خمیر باقلوا به سینی فر نچسبد و پس از پخت به راحتی جدا شود.

لایه ای از خمیر را جدا کنید و کف ظرف مورد نظر پهن کنید، روی خمیر را کمی با کره چرب نمایید. موادی که برای لایه های میانی در نظر گرفته اید، روی خمیر بریزید، سپس لایه ای خمیر قرار دهید، مجدداً لایه ای از مواد میانی و سپس خمیر قرار دهید. تا اندازه ای که لازم میدانید، این کار را ادامه دهید. سپس با چاقو به فرم دلخواه برش بزنید و سینی را درون فر با دمای 175 درجه که از قبل گرم شده است قرار دهید تا به مدت 45 دقیقه، بپزد و طلایی رنگ شود. پس از پخت کامل، سینی را بیرون بیاوریید و باقلواها را از هم جدا نمایید.

نحوه نگهداری از خمیر باقلوا

خمیر باقلوا را هم در داخل یخچال و هم در فریزر میتوانید نگهداری کنید. اما ماندگاری آن در فریزر بیشتر است. به طور کلی این خمیر برای شما به مدت 3 ماه در یخچال و 6 ماه در فریزر ماندگاری دارد. اما در نظر گرفتن و رعایت دو نکته میتواند خمیر را در طول این مدت تازه و لطیف نگهدارد. دو نکته به شرح زیر هستند:

  1. پس از بازگشایی جعبه، تعداد مورد نیاز خمیر باقلوا را از جعبه خارج کنید و مابقی را درون جعبه قرار دهید. بهتر است جعبه را داخل کیسه فریزر و یا پلاستیک زیپدار قرار دهید. این کار مانع رسیدن هوا و خشک شدن خمیر میشود.
  2. خمیر را داخل یخچال و یا فریزر طوری قرار دهید که تحت فشار نباشد. وارد شدن فشار به خمیر باعث خراب شدن فرم آن میشود. تغییر فرم صرف نظر از ایجاد تغییر در ظاهر پنیر، باعث میشود پس از خارج شدن از فریزر و یخ زدایی، خمیر دچار شکستگی شود و باقلوای شما خراب شود.

 

مشخصات خمیر باقلوا هومینا

نوع خمیر

خمیر باقلوا

وزن

500 گرم

ابعاد بسته بندی

2 × 16 × 42 سانتی‌متر

مدت ماندگاری

3 ماه

ترکیبات

آرد گندم، آب، نشاسته، نمک

نوع بسته بندی

بسته  opp

شرایط نگهداری

دمای یخچال بین 1 تا 4 درجه سانتی گراد

مجوزها و استانداردها

پروانه ساخت وزارت بهداشت

شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت

21/14812

 

 

محصولات مشابه 

خمیر باقلوا هومینا | خمیر بزرگ سمبوسه هومینا | خمیر سمبوسه کوچک هومینا | خمیر کروسان هومینا | خمیر یوفکا گرد | با خمیر هزارلا چی درست کنم

مطالب مرتبط
    تنظیمات