لوکوم میوه ای

 یکی از انواع محبوب لوکوم، لوکوم میوه ای است. لوکوم هومینا یکی از بهترین انواع لوکوم موجود در بازار است که از مواد اولیه سالم و با کیفیت تهیه شده است.

لوکوم میوه ای

تاریخچه لوکوم

لوکوم که بخش مهمی از غذاهای کاخ در دوره عثمانی بود، صدها سال سابقه دارد. شیرینی «ابهیسا» که به طور مکرر توسط ساسانیان حاکم در امپراتوری ایران بین سال‌های 226 تا 652 قبل از میلاد مصرف می‌شد، به عنوان ریشه لوکوم شناخته می‌شود. لوکوم ابتدا در زبان عربی «راحت الحلقوم» به معنای «تسکین گلو» نامیده شد، اما با گذشت زمان به لوکوم تبدیل شد. شناخت آن در خطه آناتولی از قرن پانزدهم آغاز شد و لوکوم محبوب ترین شیرینی در قرن 17 شد. در قرن هجدهم، مسافران لوکوم را به اروپا بردند و آن را به عنوان «لذت ترکی یا Turkish Delight» معرفی کردند و در آنجا بسیار محبوب شد. تولید انبوه لوکوم در امپراتوری عثمانی در سال 1777 آغاز شد. ابتدا با عسل، شربت میوه و آرد مخلوط می شد. با اختراع نشاسته و شکر تصفیه شده، طعم آن تا به امروز دچار تغییراتی شده است.

 

شیرینی لوکوم چگونه درست می شود؟

لوکوم با اسید سیتریک، شکر، نشاسته، رنگ خوراکی و عطر درست می شود. شکر را در آب می جوشانند تا کاملا حل شود. اسید سیتریک و نشاسته در فنجان های جداگانه حل می شوند. سپس اسید سیتریک و نشاسته را با آب قند مخلوط می کنند. مدتی جوشانده می شود. مخلوط را با قاشق چک می کنند که تا ببینند آیا غلظت آن چسبناک است یا خیر و به مدت 20 ساعت در فنجان های نشاسته ای نگهداری می شود. به عنوان آخرین مرحله، مواد بر روی کف سفت و محکم شکل داده شده و بسته بندی می شود.

انواع ممتاز لوکوم عمدتاً از خرما، پسته، فندق یا گردو خرد شده تشکیل شده است. انواع سنتی اغلب با گلاب، پرتقال ترنج یا لیمو طعم دار می شوند. این شیرینی را اغلب در مکعب‌های کوچکی که با پودر شکر یا کرم پودر تارتار پوشانده شده است بسته‌بندی می‌کنند تا از چسبیدن آن به یکدیگر جلوگیری شود. دیگر طعم های رایج عبارتند از دارچین و نعناع. سنتی ترین طعم برای لوکوم خانگی، گلاب است.

 

انواع لوکوم

انواع لوکوم با توجه به سلیقه، سبک تولید و محل تولید دسته بندی می شود. در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می شود: لوکوم فندقی، لوکوم گردو، لوکوم دوبل بو داده، لوکوم پسته، لوکوم نارگیلی، لوکوم خامه ای، لوکوم میوه ای، لوکوم لیمویی، لوکوم نعناع، ​​لوکوم انار، لوکوم پسته ای، لوکوم زعفرانی، لوکوم گل محمدی و لوکوم شکلاتی. تقریباً هر عصاره میوه ای را می توان برای ایجاد طعم مورد علاقه شما با لوکوم ترکیب کرد و لوکوم میوه ای به دست آورد مثل عصاره لیمو، لیموترش، آناناس یا توت فرنگی .

اگرچه گل محمدی از جمله محبوب ترین طعم های لوکوم است، اما با ذائقه همه سازگار نیست. اگر طعم گلاب را دوست ندارید، در اینجا علاوه بر طعم های گفته شده، چند طعم جایگزین معرفی می شود که ممکن است بخواهید امتحان کنید.

 

لیمو

لوکوم به طور طبیعی بسیار شیرین است، به همین دلیل است که طعم مرکباتی مانند لیمو، کاملاً با آن سازگار می شود. وقتی صحبت از طعم‌های سنتی‌تر لوکوم به میان می‌آید، لیمو اغلب یکی از انواع کم شیرین‌ تر است، و برای افرادی که لوکوم گل محمدی را بیش از حد شیرین می‌دانند، عالی است.

 

گیلاس

گیلاس یکی از بهترین جایگزین های میوه ای برای لوکوم با طعم گل محمدی است. تقریبا همه دوستداران لوکوم، لوکوم میوه ای گیلاسی را می پسندند.

 

نارگیل

برای شبیه سازی یک مهمانی گرمسیری در دهان خود، طعم های سنتی تر لوکوم را با نارگیل خوشمزه عوض کنید. گاهی برای طعم نارگیل بیشتر، تکه های لوکوم را در نارگیل خشک شده می غلتانند.

 

ترنج و شکوفه پرتقال

ترنج و شکوفه پرتقال طعم هایی هستند که در بهشت ساخته می شوند. نه تنها طعم بسیار لذیذی دارند بلکه عطر دل  انگیز آنها، تمایل شما به میل کردن لوکوم با این طعم را دو چندان می کند.

 

ارزش غذایی لوکوم میوه ای

با توجه به ماده مورد استفاده، ارزش غذایی تغییر می کند و مقادیر میانگین برای تعیین ارزش غذایی این ماده خوراکی تعیین می شود. در 100 گرم لوکوم میوه ای به طور میانگین، 89.28 گرم کربوهیدرات، 0.12 گرم پروتئین، 0.19 گرم چربی، 0 گرم فیبر، 0 میلی گرم کلسترول، 19 میلی گرم پتاسیم، 5 میلی گرم کلسیم و 0.1 میلی گرم آهن وجود دارد.

 

فواید لوکوم میوه ای

ده ها مزیت شناخته شده لوکوم وجود دارد. در اینجا به برخی از فواید لوکوم میوه ای اشاره می شود:

  • لوکوم به کاهش التهاب لوزه کمک می کند.
  • کربوهیدرات های تشکیل دهنده لوکوم برای بیماری های کلیوی مفید است.
  • لوکوم یک شفا دهنده فوق العاده برای جای جوش و زخم محسوب می شود.

 

آیا مصرف لوکوم میوه ای ضرر دارد؟

لوکوم حاوی کربوهیدرات، نشاسته و قند است. مصرف زیاد لوکوم ممکن است باعث سوء هاضمه و در نتیجه چربی کبد شود که می ت واند به معنای افزایش وزن باشد. بنابراین در مصرف لوکوم نباید زیاده روی کرد.

 

نحوه سرو لوکوم میوه ای

بهترین راه برای لذت بردن از شیرینی لوکوم فقط خوردن مقدار کمی از آن در یک زمان است. اگر چه لوکوم میوه ای بسیار لذیذ و خوشمزه است، اما مصرف بیش از حد آن در یک دفعه می‌تواند باعث افزایش قند شود. شیرینی لوکوم اغلب از قبل به قطعات کاملاً مساوی تقسیم شده و برش داده می شود، بنابراین هر بار یک تکه نوش جان کنید و طعم آن را بچشید و اجازه دهید بافت ژله ای بسیار نرم آن در دهان شما حل شود و به آرامی روی زبان شما ذوب شود. تکه های شیرین لوکوم، می توانند دسری عالی برای صرف بعد از شام باشند و همچنین شریک ایده آلی هنگام نوشیدن قهوه ترک به شمار می روند.

 

آیا لوکوم برای افراد وگان مناسب است؟

شیرینی سنتی لوکوم یکی از معدود شیرینی ها و دسرهایی است که دستور اولیه آن به طور طبیعی گیاهی است و برای گیاهخواران مناسب است. از آنجایی که ژله سنتی لوکوم با استفاده از آرد ذرت و نه ژلاتین غلیظ می شود، هیچ محصول حیوانی در آن وجود ندارد. این امر باعث می شود که لوکوم سنتی ترکی 100% وگان باشد. تنها زمانی که لوکوم سنتی ترکی ممکن است برای گیاهخواران مناسب نباشد، هنگامی است که آن را در شکلات حاوی شیر غوطه ور کنید یا از عسل یا مواد حیوانی دیگر طعم دهنده  استفاده کنند. برای اطمینان خاطر قبل از تهیه لوکوم، فهرست مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید و مراقب استفاده از ژلاتین باشید.

 

 

آیا کرم تارتار استفاده شده در برخی لوکوم ها وگان است؟

علیرغم نامش، کرم تارتار حاوی خامه یا لبنیات نیست و در حقیقت یک تثبیت کننده است. در ترکیبات لوکوم معمولا از مقدار کمی کرم تارتار برای جلوگیری از کریستال شدن شکر استفاده می شود که به تشکیل بافت ژله ای صاف لوکوم کمک می کند. اکثر وگان ها با مصرف محصولات حاوی کرم تارتار مشکلی ندارند.

 

آیا لوکوم بدون گلوتن است؟

یکی از سوالاتی که بیشتر در مورد شیرینی لوکوم ترکی جستجو می شود این است که آیا بدون گلوتن است یا خیر. وقتی صحبت از لوکوم به میان می‌آید، در نگاه اول، دستور غذا بدون گلوتن است، اما این لزوماً باعث نمی‌شود که لوکوم برای افرادی که حساسیت شدید به گلوتن دارند، مناسب باشد. اگر نیاز دارید که لوکوم شما صد در صد فاقد گلوتن باشد، حتماً قبل از تهیه با فروشنده مشورت کنید.

 

برخی سوالات رایج در مورد لوکوم

لوکوم  از چه چیزی درست می شود؟

لوکوم به طور معمول از شکر و آب (که شربت ایجاد می کند) مخلوط با نشاسته ذرت و طعم دهنده درست می شود.

 

لوکوم چه طعمی دارد؟

شیرینی های ترکی با طعم های مختلف و متنوع درست می شوند. برخی از رایج ترین آنها لوکوم میوه ای و گلاب است که دارای طعم ملایم گل محمدی و آب گل پرتقال است که دارای طعم روشن و مرکباتی است.

 

لوکوم را در چه شرایطی نگهداری کنیم؟

لوکوم را در دمای ثابت نگه دارید. لوکوم از تغییرات دما متنفر است. اگر اجازه دهید خیلی گرم یا خیلی سرد شود می تواند باعث عرق کردن و آب شدن آن شود. به همین دلیل، توصیه می شود لوکوم را در جایی نگهداری کنید که تقریباً در یک دمای ثابت بماند. در اکثر خانه ها، انباری یا کمد آشپزخانه دمای ثابتی دارد و برای نگهداری لوکوم ایده آل است. نگهداری لوکوم در یخچال به هیچ وجه توصیه نمی شود مگر اینکه در آب و هوای بسیار گرم زندگی می کنید زیرا یخچال‌ها رطوبت غذا را بیرون می‌کشند که می‌تواند باعث خیس شدن لوکوم شما شود. به جای اینکه لوکوم را در یخچال نگه دارید، آن را در جای خنک مانند کمد نگهداری کنید.

 

از کجا می توان لوکوم با کیفیت تهیه کرد؟

می توانید انواع طعم های لوکوم از جمله لوکوم میوه ای را به صورت آنلاین از سایت پخش مواد غذایی کامیاب، بخش محصولات تهیه کنید.

 

 

محصولات مشابه

لوکوم فیتیل پسته | لوکوم گل محمدی | لوکوم میوه ای | لوکوم پسته ای | لوکوم مغزدار | خرید لوکوم ترکیه در تهران | خرید لوکوم استانبولی

 

 

مطالب مرتبط
    تنظیمات