لوکوم گل محمدی

 

برای ثبت سفارش و دریافت لیست قیمت همکار تماس بگیرید:

 09124932835

 

لوکوم گل محمدی

یکی از محبوب ترین طعم های شیرینی لوکوم، پسته است، اما انواع سنتی آن و با طعم گل محمدی نیز طرفداران بسیار زیادی دارند. در ابتدا عسل، شیره، آب و انواع اسانس های ساده، مواد اصلی تشکیل دهنده لوکوم بودند. در قرن 18، شخصی به نام حاجی بکیر شکر تصفیه شده و نشاسته را در تکنیک تولید منحصر به فرد خود ترکیب کرد، سپس طعم ها و رنگ های طبیعی مانند گل محمدی و دارچین را به آن اضافه کرد که منجر به تولید لوکوم امروزی شد.

لوکوم خوب نباید بیش از حد شیرین باشد. لوکوم باید حالت الاستیک و انعطاف پذیر داشته باشد. با این حال، نباید به دندان شما بچسبد. یک لوکوم با کیفیت باید اشتهای شما را باز کند، نه اینکه آن را از بین ببرد و هنگام خوردن نباید گلویتان را با میزان بالای قند دچار سوزش کند.

یکی از ارکان کلیدی در شناخت لوکوم خوب، تازگی آن است. لوکوم باید به مدت 8 ماه تا 10 ماه دوام بیاورد. برای رسیدن به تاریخ انقضای طولانی تر، برخی از تولیدکنندگان از گلوکز استفاده می کنند. اما این کار منجر به خراب شدن طعم لوکوم می شود و آن را بیش از حد شیرین می کند. هنگام نگهداری نباید در ظرف حاوی لوکوم را باز گذاشت و در یخچال نگهداری کرد. بهترین شرایط نگهداری لوکوم، نگه داشتن آن، در دمای اتاق و در ظرف در بسته است.

 

منشا لوکوم

قدمت لوکوم سنتی به بیش از 500 سال می رسد و افسانه منشا آن از دربار عثمانی و سلطان عبدالحمید آمده است. داستان از این قرار است که سلطان عبدالحمید با همسران و معشوقه های متعدد خود مشکل داشت و فکر می کرد که راز به دست آوردن دل آنها در غذا خوردن است.

بر اساس این ادعا، سلطان عبدالحمید بزرگ ‌ترین قناد ‌های امپراتوری خود را فراخواند تا دسری بسازند که آنقدر لذیذ باشد که بین زنان داخل کاخ صلح و هماهنگی ایجاد کند. این طرح جواب داد و نتایج آن چنان موفقیت آمیز بود که از آن پس به واجبات دربار عثمانی تبدیل شد.

در قرن نوزدهم، یک مسافر انگلیسی ناشناس این دسر را کشف کرد و آن را با خود به خارج از کشور برد. این شیرینی را به‌ طور سنتی لوکم می‌ نامیدند، اما مسافر نام آن را به خاطر نمی ‌آورد بنابراین اسم آن را لذت ترکی (Turkish Delight) گذاشت، که به این ترتیب این نام شکل گرفت.

از زمان معرفی لوکوم به غرب در قرن نوزدهم، لوکوم برای نسل ها بین مردم پر طرفدار بوده است. زمانی که به طور سنتی در حوالی زمان کریسمس خورده می شد، با ظرافت بسته بندی می شد و به عنوان هدیه به عزیزان می رسید و اکنون دسری است که خوردن آن، در تمام طول سال رایج است و مردم در مناسبت های مختلف از صرف آن لذت می برند.

لوکوم به دلیل دستور پخت ساده خود توانسته است در طول سال ها نسبتاً بدون تغییر باقی بماند. لوکوم از آب، شکر، آجیل و میوه های خشک، اسید سیتریک و نشاسته استفاده تشکیل شده است. نشاسته واقعاً تنها ماده تغییر کرده قابل توجه در دستور این شیرینی است، زیرا قبلاً به جای آن از ملاس و آرد استفاده می شد.

 

طعم های لوکوم

انواع مختلفی از طعم‌ها در حال حاضر در دسترس هستند، سنتی‌ترین و قدیمی‌ترین طعم ها لوکوم گل محمدی است که از گلاب تشکیل شده است و همچنین طعم پرتقال است. لوکوم معمولا با آجیل خرد شده لایه ‌بندی می ‌شود که محبوب ‌ترین این آجیل ها، پسته، فندق و تکه‌های نارگیل بوداده است که به مخلوط اضافه می‌شوند و لایه به لایه رول می‌شوند.

 

 

نحوه نگهداری لوکوم گل محمدی

فرقی نمی‌کند که لوکوم گل محمدی را از فروشگاهی خریداری کرده باشید یا خودتان آن را درست کرده باشید، اگر قصد این را ندارید که بخواهید همه آن را در یک وعده بخورید، باید جایی برای نگهداری آن پیدا کنید. در اینجا نکات مهمی را به شما گوشزد می کنیم که به شما کمک می کند تا شیرینی لوکوم خود را حدالامکان تازه نگه دارید.

 

لوکوم از تغییر دما متنفر است

نگهداری از لوکوم کمی مشکل است زیرا این شیرینی از تغییر دما متنفر است و در دمای نامناسب با تبدیل شدن به یک گودال چسبنده برای مصرف کننده، تجربه ناخوشایندی ایجاد می کند. به همین دلیل، ضروری است که لوکوم خود را در جایی مانند کمد یا انباری ذخیره کنید که دمای ثابتی را در طول روز حفظ کند.

 

لوکوم تازه عرق می کند

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که مردم هنگام نگهداری لوکوم مرتکب می‌شوند این است که عرق کردن آن را در نظر نمی‌گیرند. اگر این شیرینی عرق کند و داخل ظرف پلاستیکی باشد، به سادگی شروع به حل شدن می کند. برای کمک به جلوگیری از تعریق شیرینی لوکوم خانگی، اجازه دهید حداقل 24 ساعت در هوا خشک شود و سپس پودر قند یا آرد ذرت را روی آن بپاشید و سپس آن را به ظرف فلزی یا کیسه کاغذی منتقل کنید.

 

لوکوم ها به یکدیگر می چسبند

حتی با پاشیدن پودر قند یا آرد ذرت، تکه‌های شیرینی لوکوم به هم دیگر می‌ چسبند مگر اینکه با تکه‌ های کاغذ روغنی جدا شوند. برای اینکه شیرینی لوکوم خود را به صورت تکه ای نگه دارید و نه به صورت توده چسبناک، بین هر لایه یک ورق کاغذ روغنی در ظرف نگهداری خود قرار دهید و فاصله کمی بین هر قطعه بگذارید.

 

لوکوم را در یخچال نگهداری نکنید

اگرچه مهم است که لوکوم خود را خنک نگه دارید، سعی کنید هیچ وقت آن را در یخچال نگهداری نکنید. یخچال شما میزان رطوبت بیشتری را از شیرینی لوکوم خارج می کند و حتی پس از تثبیت آن در دمای اتاق باعث تعریق آن می شود. لوکوم بهتر است در جای خشک و خنک و دور از تابش نور مستقیم خورشید نگهداری شود. تنها موردی که در آن شیرینی لوکوم در یخچال بهتر نگهداری می شود، هنگامی است که در آب و هوای بسیار گرم زندگی می کنید.

 

لوکوم بهتر است به صورت تازه مصرف شود

اگر چه لوکوم خریداری شده در فروشگاه اغلب تاریخ مصرف طولانی دارد، لوکوم تازه، مخصوصاً شیرینی که در خانه تهیه می شود، همیشه بهتر است در حالی که هنوز تازه است مصرف شود. مصرف سریع شیرینی لوکوم، در عرض یک هفته یا بیشتر پس از تهیه آن، احتمال تعریق و خراب شدن آن را کاهش می دهد و اغلب طعم بهتری نیز دارد.

 

ارزش غذایی لوکوم

ارزش غذایی لوکوم بسته به نوع لوکومی که انتخاب می کنید می تواند بسیار متفاوت باشد. مکعب های طعم دار ژله ای کمترین میزان مواد مغذی را دارند زیرا بیشتر حاوی کربوهیدرات هستند. از سوی دیگر، انواع لوکوم لوکس اغلب با آجیل و میوه های خشک پر می شود. بنابراین، این گونه های لوکس لوکوم ارزش غذایی بیشتری دارند. شیرینی لوکوم مملو از پسته ممکن است همچنان قند بالایی داشته باشد، اما چربی و پروتئین سالم را نیز به طور هم زمان تامین می کند.

 

طرز تهیه لوکوم گل محمدی در خانه

علاوه بر خرید لوکوم گل محمدی، ممکن است به دلایلی تمایل داشته باشید این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید. برای این منظور می توانید از دستور تهیه زیر استفاده کنید:

مواد مورد نیاز برای تهیه لوکوم گل محمدی:

پودر قند به میزان 60 گرم

آرد ذرت به میزان 85 گرم

آب به میزان 470 گرم

شکر به میزان 390 گرم

آب لیمو به میزان یک قاشق چای خوری

کرم تارتار در صورت تمایل به میزان نصف قاشق چای خوری

گلبرگ گل محمدی خشک شده به میزان لازم

گلاب به میزان یک قاشق چای خوری

 

طرز تهیه لوکوم گل محمدی:

200 میلی لیتر آب را به همراه شکر و آب لیمو مخلوط کرده و شربت حاصله را گرم می کنیم. بقیه آب را به همراه 50 گرم آرد ذرت و کرم تارتار مخلوط کرده و روی حرارت هم میزنیم تا هنگامی که غلیظ شود. شربت را به آرامی به مخلوط اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم و در حالیکه کماکان در حال هم زدن هستیم، حدود نیم ساعت اجازه می دهیم در حال جوش روی شعله بماند. وقتی به غلظت مناسب رسید و رنگ آن روشن شد، گلبرگ گل محمدی و گلاب را اضافه کرده و اجازه می دهیم به مدت 5 دقیقه بجوشد. مخلوط را در ظرف مناسبی که از قبل با پلاستیک پوشانده ایم می ریزیم و پس از صاف کردن سطح آن، روی مخلوط را نیز با پلاستیک می پوشانیم و برای مدت زمان حداقل 8 ساعت اجازه می دهیم در دمای اتاق خنک شود. پس از سرد شدن پلاستیک را جدا کرده و روی لوکوم را با مخلوط پودر قند و بقیه آرد ذرت می پوشانیم. لوکوم را به صورت مربعی برش داده و سرو می کنیم.

 

میزان توصیه شده مصرف لوکوم گل محمدی:

لوکوم گل محمدی طعم بهشتی دارد و هنگام قرار دادن بر روی زبان به طور وسوسه آمیزی شروع به آب شدن می کند. این تجربه منحصر به فرد هنگام صرف لوکوم گل محمدی، ممکن است شما به مصرف بیش از اندازه آن وسوسه کنید. تعادل رکن اصلی مصرف هر ماده غذایی است و لوکوم نیز از این قاعده مستثنی نیست بهتر است برای جلوگیری از افزایش وزن و بالا رفتن میزان چربی بدن، در مصرف لوکوم زیاده روی نکنید.

 

شیوه سرو لوکوم گل محمدی

برای حداکثر کردن لذت ناشی از خوردن این شیرینی خوش طعم، بهتر است آن را در کنار نوشیدنی های گرم مانند چای یا قهوه ترک سرو کنید.

 

خرید لوکوم گل محمدی

لوکوم گل محمدی را می توانید با بهترین کیفیت موجود در بازار به صورت آنلاین از سایت پخش مواد غذایی کامیاب، بخش محصولات تهیه بفرمایید.

 

محصولات مشابه

لوکوم فیتیل پسته | لوکوم گل محمدی | لوکوم میوه ای | لوکوم پسته ای | لوکوم مغزدار | خرید لوکوم ترکیه در تهران | خرید لوکوم استانبولی

مطالب مرتبط
    تنظیمات